Naše nejčastější a nejoblíbenější kempinková snídaně je ovesná kaše. V zimě zahřeje, v létě schladí, je jednoduchá a rychlá na přípravu a především ji milují děti. Není nad to vychutnat si ji na hezkém místě v přírodě a odstartovat tak zdravě a vydatně nový den.
Základní ingredience
🌾 Jemné ovesné vločky
🍯 Malá lžička medu
🍫 Kakao
🎋 Skořice
🍎 Ovoce dle libosti a dostupnosti, výborné jsou maliny, banány, jablka, hrušky, borůvky, jahody, třešně, angrešt nebo rybíz
🥥 Oříšky a semínka dle chuti
Věřte, že v této kombinaci není třeba zalévat vločky mlékem, jak je často zvykem. Kaše má dokonalou chuť i bez něj. Máme ověřeno! 😉
Příprava
Základem jsou jemné ovesné vločky, lžička medu a skořice. My rádi přidáme také jahodový protein nebo trošku kokosového mléka. Směs zalijeme horkou vodou, zamícháme a necháme chvíli odstát.
Přestože je základ stále stejný, rozmanitost chutí, barev a vůni přináší různé druhy sezónního ovoce, kterým kaši ozdobíme. Nakonec posypeme konopnými semínky, oříšky, kakaem nebo strouhaným kokosem. A když je chuť veliká, doladíme ještě kouskem čokolády, která se na teplé kaši krásně rozpustí.
Pro studenou variantu zalijeme vločky vlažnou vodou a necháme odstát déle, aby pořádně nasákly a dochutíme stejným způsobem.
Nechte se inspirovat a vyzkoušejte. 😉